Kjo është gruaja e parë myslimane që bëhet police me mbulesë ne Amerikë! (Video)

Shpërndaje

Një grua amerikanë bëhet oficerja e parë muslimane. Ajo ka filluar punë si police në qytetin Dirbort në Michigan të SHBA-së. Ajo thotë se besimi i saj fetar dhe kulturor do të lejojë për policimin në komunitet më të mirë në qytet.

Sipas Press TV, Amel Shamut, e cila ka lindur në Amerikë, është policja e parë myslimane e cila bart uniformë islame bashkë me uniformën e policisë.

Shamut ka thënë se mbajtja e shamisë është shndërruar në model për të gjithë në Amerikë. Policia e këtij qyteti ka thënë se Shamut ka ndikuar në përmirësimin e marrëdhënieve midis shoqërisë myslimane dhe stafit të tyre.

VIDEO