Borë dhe breshër në Kroaci në fillim të majit (Video)

Shpërndaje

Edhe pse është fillimi i muajit maj, mot i ligë e ka përfshirë një pjesë të Kroacisë në fillim të majit. Reshje bore dhe breshëri e kanë mbuluar brendinë e Istrës, kurse në bazë të informative të para situate më e rëndë është në rajonet Buzeta, Çervolje dhe Tvizh. Moti i keq ka zgjatur 20 minuta, por ka mjaftuar që të mbulohen rrugët me borë dhe breshër. Banorët kanë qenë ët detyruar t’i mbulojnë veturat e tyre që t’i mbrojnë nga breshëri. Dëme të mëdha u janë shkaktuar edhe bujqve.