Lajm i rremë: Receta që po shpërndahet kundër COVID-19 nuk është e rekomanduar nga mjekët

Shpërndaje

Një recetë e cila po shpërndahet nëpër rrjete sociale, që tregon me çfarë luftohet koronavirusi, nuk është e rekomanduar nga mjekët, sic ishte thënë më parë.

Shkrime të shumta janë shpërndarë në Facebook, dhe rrjete të tjera që duken kështu:

Fillimisht kjo recetë ishte bërë trend në aplikacionin WhatsApp, dhe tregon një terapi që duhet përdorur për shërim nga Covid-19 në shtëpi.

Mesazhi vjen me një listë të gjërave që duhet të jenë pjesë e një pajisje mjekësore anti-COVID dhe duhet të jenë të disponueshme në çdo familje. Lista përfshin ilaçe të tilla si Paracetamol, ilaçe të vitaminës C dhe D3, B-komplekse , kapsula avulli, Betadine për gargarë të gojës, oximetër pulsi për matjen e niveleve të oksigjenit, dhe cilindra oksigjeni së bashku me aplikacionin e qeverisë Aarogya Setu.

Receta thuhet të ketë burim Tata Health, një kompani farmaceutike.

Por kjo del të mos jetë e vërtetë.

Në një mesazh me email drejtuar The Logical Indian, Tata Health sqaroi se mesazhi që përcillet është i rremë dhe nuk është ndarë ose krijuar nga organizata.

“Kjo mesazh i veçantë në lidhje me pajisjet mjekësore anti-COVID për të cilin ju referoheni është false dhe nuk është ndarë ose krijuar nga Tata Health. Sidoqoftë, lidhja në mesazh është e saktë dhe çon në një shërbim të ofruar nga ne”, ka shkruar Zëdhënësi për Tata Health .

Ky është linku i lajmit që e mohon autencitetin e recetës. KËTU