Eksperti amerikan i sigurisë: Specialja është në favor të serbëve

Shpërndaje

Eksperti Amerikan i sigurisë, Daniel Serwer ka komentuar Gjykatën Speciale.

Ai thotë se kryesit e krimeve të luftës duhet të mbahen përgjegjës, por potencon faktin se Specialja është në favor të serbëve.

Profesori i Praktikës së Menaxhimit të Konflikteve në Uashington thotë se Serbia po ngurron të mbajë përgjegjës komandantët që kryen krime gjatë luftës në Kosovë.

Serëer shton se Bashkësia Ndërkombëtare, duhet të merret me këtë cështje.

Ish këshilltari ministror në Departamentin e Shtetit Amerikan thotë se kjo çështje duhet të futet edhe në një marrëveshje finale mes Kosovës dhe Serbisë.

Para Gjykatës Speciale me 1 tetor do të dal edhe kryetari i Organizatës së Veteranëve të Luftës së UÇK-së, Hysni Gucati.