Sela takim me ambasadorin e Francës, Kristian Timonie

Shpërndaje

Sot në Kuvendin e e RMV-së, kisha nderin të takoj shkëlqësin e tij, ambasadorin e Francës, Kristian Timonie.

Temë e bisedës ishin zgjedhjet e fundit në RMV, ballafaqimi dhe menaxhimi i vendit me Covid 19, si dhe angazhimet dhe detyrat që na presin në rrugën drejtë anëtarsimit në Bashkimin Evropian.

Bashkë vlersuam se rruga e vetme e RMV-së është anëtarsimi i saj në BE, pas anëtarsimit në NATO, si dhe përmbushja e shpejtë e detyrimeve të vendit tonë për kapitujt e paraparë, si kushte për anëtarsim.

Në veçanti, theksuam se një shtet i së drejtës, ku drejtësia të arrij në nivelet e shteteve të BE-së, duhet të jetë parakushti për anëtarsim të vendit në BE.