“Nga nëntori mund të rritet numr i klasave me prani fizike”

Shpërndaje

Ministri i Shëndetësisë, Venko Filipçe, beson se mbajtja e maskave pas tetë orësh në shkollë nuk paraqet ndonjë rrezik për fëmijët dhe se kjo është mënyra e vetme për të parandaluar transmetimin e virusit, përcjell FLAKA.

“Nuk ka kundërindikacion për mbajtjen e maskave në atë kategori fëmijësh në atë moshë. Nuk mund të presim ndonjë ndërlikim, asnjë përçarje të zhvillimit të tyre, është një rekomandim plotësisht i sigurt, prindërit absolutisht nuk duhet të kenë frikë”, theksoi Filipçe në edicionin informativ në Sitel.

Sipas Filipçes, masat parandaluese janë krijuar për të mbrojtur maksimalisht shëndetin e fëmijëve.

“Tani shkollat ​​janë fizikisht të zbrazëta, por ky ishte qëllimi, të kemi sa më pak fëmijë në shkollat ​​sepse ky është një rrezik serioz”, tha Filipçe.

Ai theksoi se nëse situata epidemiologjike mbetet e qëndrueshme, në nëntor ata do të lejojnë që disa klasa të jenë fizikisht të pranishëm në shkolla.

“Tani, në fillim të tetorit, është e rëndësishme që të keni sa më pak fëmijë në ambiente të mbyllura, dhe nëse situata epidemiologjike mbetet e qëndrueshme, atëherë në nëntor do të lejojmë që disa rajone të jenë fizikisht të pranishme në shkollë. Tendenca jonë është të lejojmë që të gjithë të jenë në shkolla, por ne kemi parë se çfarë ndodhi në vendet që hapën papritur shkolla dhe të gjitha klasave ishin të pranishëm fizikisht në shkolla. Gjermania i mbylli pjesërisht ose plotësisht. Izraeli ka arritur atje për të karantinuar lëvizjen”, tha Filipçe.