Testohet vetura Opel Omega – me shpejtësi 208 km/orë go’det një autobus

Shpërndaje

A keni menduar ndonjëherë se çfarë mund të mbetet nga makina pas një përplasje me një shpejtësi prej 200 km/h?

EuroNCAP dhe personat e tij kanë kryer teste standarde përplasjeje për vite me radhë, në të cilat siguria e makinës testohet me shpejtësi rregullisht nën 60 km / orë. Ndonjëherë dikush organizon teste jozyrtare me shpejtësi më të madhe, më shpesh për argëtim, dhe ne sjellim një shembull të tillë më poshtë, transmeton Telegrafi.

Për të parë momentin e goditjes, kaloni në minutën e 18 dhe do të jeni në gjendje të shihni se si duket kur një Opel Omega godet një objekt të palëvizshëm me trefishin e shpejtësisë.

Ndikimi i Opel në autobus është i tmerrshëm, gjë që nuk është për t’u habitur duke marrë parasysh se kontakti ndodhi me 208 km/orë.

Dëmi është i tmerrshëm.

Makina është shkatërruar plotësisht në një nivel të panjohur, dhe pjesa e vetme e paprekur është bagazhi.

Duke gjykuar nga ajo që u pa në një aksident si ky, është e pamundur të imagjinohet se dikush në Opel mund të mbijetojë.

Për më tepër, autobusi ishte dëmtuar rëndë, kështu që do të kishte viktima edhe në të.