Trepçës i bllokohen llogaritë bankare

Shpërndaje

Edhe ndërmarrjes “Trepça” këto ditë i janë bllokuar llogaritë bankare. Kjo shkaku i borxheve që ka ndaj furnitorëve dhe që nuk ka arritur që t’i paguajë.

Këtë e ka konfirmuar edhe kryeshefi i ndërmarrjes, Hysen Vrajolli për Kohën. Sipas tij, bëhet fjalë për një borxh rreth 7 mijë euro që iu kanë furnitorëve. Por, ka thënë se pritet që për disa ditë të paguajë këtë borxh dhe të zhbllokohen llogaritë.

Qeveria Hoti ditë ma parë ka emëruar bordin e ri të përkohshëm të Trepçës. Në këtë bord janë emëruar Sylejman Hyseni kryesues, kurse anëtarë Shyqiri Sadiku, Esat Peci dhe Safet Sadiku.

Ditë më parë iu bllokuan llogaritë edhe Telekomit të Kosovës, si pasojë e borxhit ndaj Z-Mobile. Mësohet se Telekomi i kishte borxh Z-Mobile’it rreth 23 milionë euro.