Osmani: Diplomacia ekonomike, pjesë e rëndësishme e politikës së jashtme të vendit

Shpërndaje

Ministri i punëve të jashtme Bujar Osmani vlerëson se tani është koha që vendi t’i përkushtohet ekonomisë.

Diplomacia ekonomike është pjesë e rëndësishme e politikës së jashtme të vendit, që vlerësojmë se duhet të revitalizohet, të përforcohet dhe të ngrihet si një nga prioritetet kryesore të vendit. Në këtë drejtim, këshilltarë ekonomik do të dërgohen në ato vende ku ka potencial real për rritje të bashkëpunimit ekonomik. Detyra e tyre do të jetë prezantimi i interesave ekonomike në vend dhe rajon, në përfshirjen dhe ndërtimin gradual të një brendi të ri të njohur në sytë e opinionit ndërkombëtar, e para së gjithash të komunitetit të biznesit- thotë Osmani.