Tensione në Novi Pazar, persona të armatosur nuk lejojnë ndërtimin e një qendre islamike

Shpërndaje

Në orët e hershme të mëngjesit, rreth njëzet, siç raportojnë disa media, njerëz të armatosur pushtuan vendin e ndërtimit në rrugën “Rifat Burxheviq në Novi Pazar.

Sheshi i ndërtimit ndodhet pranë Varrezave të mëdha.

Riaseti i Komunitetit Islamik të Serbisë (IZS) ka filluar ndërtimin e Qendrës Islamike në atë kantier.

Trafiku në këtë rrugë është i ngadaltë, sepse dhjetëra automjete me targa të regjistrimit të Tutinit janë parkuar pranë gardhit të Varrezave të mëdha.

Kjo ngastër, si dhe shumica e fondeve për ndërtimin e Qendrës islame të Komunitetit islam në Serbi janë dhuratë e Xhevad Alkoviqit nga Novi Pazari.

Plani parashikon që ndërtesa të jetë në tri nivele, kështu që përveç hapësirës për kryerjen e lutjeve, një kat do të jetë i destinuar për shkollën e Kuranit, dhe tjetri për kopshtin islam.

Siç zbulon portali B92, pjesëtarët e administratës së policisë në Novi Pazar aktualisht janë në vend. Jozyrtarisht, ata pretendojnë se nuk kishte njerëz të armatosur, siç raportuan disa media.

“Policia do të reagojë nëse ka shkelje të rendit dhe paqes publike, tani për tani ata nuk duan të ndërhyjnë në mosmarrëveshjen midis dy komuniteteve islamike,” i tha një burim nga policia e Novi Pazarit portalit B92.

Meshihat i Komunitetit Islamik në Serbi ka dënuar uzurpimin dhe përdhosjen.

Meshihat i Komunitetit Islamik në Serbi (IZuS) dënon ashpër uzurpimin dhe përdhosjen e pronës së vakëfit “Mearif” në parcelën kadastrale me numër 2454/1, e cila është pjesë integrale e Varrezave të mëdha në Novi Pazar, nga përfaqësues e, siç thonë ata, një krijese para-fetare.

“Me këtë rast, shërbimet kompetente të Meshihat dhe mexhlisit të Novi Pazarit iu drejtuan inspektoriatit të ndërtimit dhe administratës së Policisë me kërkesë për të ndaluar ndërtimin e paligjshëm në një pjesë të pronës së vakëfit dhe për të mbrojtur vakëfin nga rrezikimi i mëtejshëm. Komuniteti Islamik me besimtarët e tij. Presim nga organet kompetente të marrim masa urgjente ligjore për të mbrojtur pronën e Komunitetit Islamik dhe për të sanksionuar ata që e rrezikojnë atë,” thuhet në kumtesë.