I propozuar për Kryeministër shqiptar në Maqedoni të Veriut, Naser Ziberi tashmë propozohet për Avokat të Popullit

Shpërndaje

Në seancën e sotme, Komisioni Parlamentar për Zgjedhjet dhe Emërimet përcaktoi listën e kandidatëve të regjistruar për zgjedhjen e kryetarit dhe anëtarëve të KSHZ-së, dhe me propozimin e BDI-së, Naser Ziber me shtatë vota “për” u përcaktua kandidat për Avokatin e Popullit.

Siç është raportuar më parë nga AIM, njoftimi për anëtarët e KSHZ-së ka përfunduar, ndërsa Komisioni ka marrë aplikime nga 14 kandidatë, përfshirë anëtarët e mëparshëm dhe aktualë, si dhe punonjësit e Komisionit dhe avokatët. Mandati i përbërjes aktuale të KSHZ-së përfundon më 15 janar. Deri më tani, vetëm OBRM-PDUKM ka konfirmuar mbështetjen e saj për Aleksandar Dashtevski për kryetar të KSHZ-së.

Sipas procedurës, pasi Komisioni i Zgjedhjeve dhe Emërimeve përcakton listën e kandidatëve sot, ai ia dërgon atë kryetarit të Kuvendit Talat Xhaferi, i cili nga ana tjetër ia dërgon partive që duhet të deklarojnë se cilët kandidatë mbështesin për anëtarë të organit më të lartë zgjedhor në vend. Lista e kandidatëve të mbështetur i paraqitet përsëri Komisionit për Zgjedhjet dhe Emërimet, i cili e përcakton atë dhe pastaj i dërgohet plenumit për të votuar. Nuk ka afat për palët që të përgjigjen, por procedura, sipas përvojave të mëparshme, mund të përfundojë brenda një dite./Telegrafi/