Serbia furnizohet e para në Ballkanin Perëndimor me vaksinat e AstraZeneka

Shpërndaje

150,000 dozat e vaksinave të AstraZeneka kanë arritur sot në Beograd, duke e bërë Serbinë vendin e parë në Ballkanin Perëndimor që ka mundësinë të vaksinojë banorët e saj me këtë vaksinë njoftoi Reuters.Vaksinat, të cilat mbërritën në një aeroplan të Turkish Airlines nga Stambolli, u bënë në Indi, tha Presidenti serb Aleksandar Vuçiç, i cili erdhi në aeroport për të pritur dorëzimin.

Vuçiç tha se “është shumë e saktë që AstraZeneca dhe Universiteti i Oksfordit hoqën dorë nga fitimet”, duke shtuar se dorëzimi i dytë me 150,000 doza do të mbërrijë për 12 javë.

“Kjo vaksinë u zhvillua nga të rinj nga Universiteti i Oksfordit dhe njerëz nga Serbia gjithashtu punojnë atje,” citoi Reuters.

Njoftimi nga Vucic:

“Shëndeti i njeriut është vlera më e madhe dhe ajo që duhet të investohet më së shumti. 150,000 vaksina arritën në Serbi me aeroplan nga Stambolli.

Kjo do të thotë se edhe 150,000 njerëz të tjerë do të vaksinohen. Unë jam krenar për Serbinë, përgjegjësinë, seriozitetin që kemi treguar në luftë për shëndetin e qytetarëve tanë. “për ruajtjen e jetës dhe përparimin e ekonomisë në vendin tonë.

Kjo kërkoi shumë përpjekje nga vendi ynë, por edhe nga miqtë tanë nga Mbretëria e Bashkuar dhe India. Unë i falënderoj ata që dëshironin të na dëgjonin dhe t’i kushtonin vëmendje Serbisë së vogël.

Unë do të doja të falënderoja Kryeministrin Indian Narendra Modi dhe Ministrin e Punëve të Jashtme të Indisë Subramanjam Jaishankar, i cili ishte i angazhuar në këtë, si dhe Kryeministrin e Mbretërisë së Bashkuar Boris Johnson. Ne nuk do të kishim sukses pa miqtë tanë!

Vaksinat do të jenë në dispozicion në të gjithë Serbinë nga nesër. “Unë dua të kërkoj nga qytetarët e Serbisë që të mos pushojnë”.