Bëri publike përgjimet, reagon gazetari i BILD, Peter Tiede

Shpërndaje

Pas bërjes publike të përgjimeve ka reaguar nëpërmjet një postimi në “Facebook” edhe vetë gazetari i BILD, Peter Tiede, i cili edhe pak javë më parë publikoi një artikull me faktet se si mafia është e lidhur me qeverinë socialiste për përfitime të majme parash.

Ndërsa ditën e sotme gazetari publikoi në gazetën gjermane BILD një seri përgjimesh skandaloze mbi shitblerjen e votës në qarkun e Durrësit.

Postimi i plotë i Peter Tiede:

Për shkak se qeveria në Shqipëri mohon kaq dhunshëm se mafia ble vota për ta: disa kaseta për të dëgjuar – të marra nga policia. Mbyll deri në këtë ditë.

Baroni i drogës që shfaqet këtu u arrestua pak më vonë për trafikimin e heroinës – dhe u lirua përsëri – e gjeti depresionin në burg dhe mori një certifikatë siç kërkohej. Të mëdhenjtë duan të konkurrojnë në Shqipëri – ata paguajnë shumë mirë dhe sigurojnë votat. Pyetja e vetme është: mafia manipulon politikën apo e sundon vendin? Përshtypja ime: ajo është rregullatorja.

Një hetues më tha, “Ne e humbëm luftën – mafia e drogës mori pushtetin tonë.”

Për shkak se disa policë dhe prokurorë nuk duan të japin dorëheqjen sepse duan të veprojnë kundër udhëheqjes së korruptuar të policisë, kemi marrë materialin.

Falënderimet e mia për hetuesit e guximshëm dhe gazetarët inteligjentë në Shqipëri të cilët nuk po heqin dorë.