Burhan Nuhiu letër publike sistemit të drejtësisë në Maqedoninë e Veriut

Shpërndaje

Burhan Nuhiu (Burhan Poroj) nga Poroji i Tetovës është një nga vik*timat e proceseve të montuara në Maqedoninë e Veriut, i cili pas luf*tës së vitit 2001 u dë*nua me bu*rg të përjetshëm, për gjoja vra*sjen e një të riu maqedonas në lagjen Drenovec të Tetovës.

Burhan Poroj ka reaguar me anë të postimit në facebook në lidhje me dën*imin qesharak për Boban Iliçin që mbyti në mënyrë miz*ore vogëlushin shqiptar Almirin duke e krahasuar me fatin e tij dhe vendimet me dy standarde të sistemit të drej*tësisë kur bëhet fjalë për shqiptarët.

Shkrimi i plotë nga Burhan Poroj (pa ndërhyrje nga redaksia):

Po boj pitje drejtsis maqedone
Ku ashte dallimi ne mes meje BURHANEDIN NUHIJU dhe BOBAN ILIÇ – Po dallim nuk ka une jam i kryjuar nga mishi dhe kockat nje lloj sikur kij. -Por dallimi ashte se une jam Shqiptar kij ashtr Serbomaqedon ivetmi dallim ashte. – Kur bohet fjala per shqiotaret drejtsija nuk egziston dhe shqiotaret den*ohen me bur*gim te perjetshem sikur jam de*nua une. Une aku*zohem per nje vra*sje ne vitin 2001/2 te nje maqedoni ne tetov vra*sja ashte kryer ne rethana tepa njohura neat koh. – Por qeverija maqedone per tu uhakmar ndaj shqiotarve dhe ndaj konfliktit te 2001 pas pes viteve aku*zohem une per at vra*sje. Shtohet pytja pse priten te kalijn pes vite. – Priten te kalojn pes vite se nete njejten koh u vr*a nje djalosh i rij nga paramilitaret maqedon me unuformat e policis ku per ket vra*sje te shqiptarit as qe pati gjikim apo bur*gosje te ndonjeri nga ata cka e qellun per vde*kje ket te riun shqiotar jo. Cka ashte mae keqa se vra*sesi maqedon lene se nuk u bur*gos por qeverija e gradoj ket vra*ses te shqiotarit dhe e emnoj shev i policis kufitare. Mua per akuzen e maqedonit te vr*am me den*uan me bur*g te perjetshem. Pra kyj ashte dallimi i BURHAN POROJT dhe Vra*sesit me paramendim BOBAN ILIC. Po kij shtet per maqedont ashte nan per Shqiotaret ashte mjerk. Nuk ikan fajet maqedont por fajet jan te politikanet shqiotar dhe prokuroret shqiptar. Domethan se kur vri*tet ndonji maedon shqiotaret den*ohen me bu*rg te perjetshem kur vri*tet shqiotari nga maqedoni nuk ka bu*rg dhe gragohet dhe nderohet sij nje HERO. Burhan Poroj vllau i DESHMORIT i den*um me bu*rg te perjetshem