LAJMI I FUNDIT/ Ish presidenti egjiptian Morsi ndërron jetë në seancën gjyqësore

Shpërndaje

Ish-presidenti i parë i Egjiptit i zgjedhur në mënyrë demokratike , Mohamed Morsi, ndërron jetë në seancë gjyqësore. Ai ka qenë i dën*uar nga pushteti aktual dhe i njejti ishte rrëzuar nga posti prej presidentit Al Sisi. Atij njoftohet se i ra të fikët pas një seance gjyqësore ku ishte duke u përballur me akuzat e spiunazhit dhe më pas vdiq. Ai ishte 67 vjeç.
Morsi, 67 vjeç, një figurë e lartë në Vëllazërinë Myslimane, u rrëzua nga ushtria në vitin 2013 pas protestave masive. Ai kishte shërbyer një dën*im shtatëvjeçar për falsifikimin e aplikimit për kandidaturën e tij për garën presidenciale të vitit 2012.