Me flamuj “KUQ e ZI” prindërit shqiptarë presin fëmijët e tyre në fshatin ukrainas (Video)

Shpërndaje

Shqiptarët njihen si popull i cili ma marrë parasysh vendin se ku jetojnë ruajnë traditat dhe gjuhën e tyre.

Një gjë të tillë ata e kanë bërë edhe në Ukrainë edhe pse janë mbushur 200 vite që nga ekzistenca e shqiptarëve atje.

Në një video të publikuar nga Shqiptarët e Ukrainës në Facebook, shihet se si prindërit shqiptarë kanë pritur fëmijët e tyre me flamuj kuq e zi pasi arrijnë në fshatin Karakurt në Ukrainë.

Dhjetra fëmijë gjatë rrugën mbanin në duar flamuj derisa pas zbritjes filluan të këndonin këngën Xhamadani Vija-Vija.

Më poshtë mund të shihni videon e plotë.

VIDEO: