Profesori nga Maqedonia e shokon opinionin, një ditë para zgjedhjeve vendore në Shqipëri

Shpërndaje

ZGJEDHJET VENDORE NË SHQIPËRI DHE NATA E THIKAVE TË GJATA

Nata e thikave të gjata ose Operacioni Kolibri u quajt një seri ekzekutimesh politike të regjimit nazist në Gjermani, ndërmjet 30 qershorit dhe 2 korrikut 1934.

Shkruan Abdulla Mehmeti

(30 qershor 1934 – 30 qershor 2019)

Nuk më pëlqen fare kjo datë, sado që mund të jetë një rastësi, as mjegullnaja propaganduese që përhapin mediat, heshtja e faktorit ndërkombëtar (apo mbajtja anë e njërit krah politik), aktorët kryesorë të kësaj beteje të panevojshme politike për pushtet, që çon në përçarje, përplasje, thellim të ndasive dhe luftë vëllavrasëse, në krijimin e imazhit të keq mbi shqiptarët dhe Shqipërinë!