Nga sot nis “shpërblimi” i mësimdhënësve të viteve 90-ta

Shpërndaje

Mësimdhënësit të cilët kanë punuar gjatë periudhës së viteve 90-ta, në kuadër të procesit të njohur si sistemi paralel i arsimit në Kosovë, do të mund nga sot të aplikojnë për të përfituar nga Ligji për Statusin e Punëtorëve të Arsimit Shqip të Republikës së Kosovës nga viti 1990 deri në 1999.

Kjo pasi që ministri i Arsimit, Shyqiri Bytyqi ka nënshkruar udhëzimin administrativ i cili përcakton kushtet e aplikimit.

Ai në një intervistë për EkonomiaOnline, ka thënë se nënshkrimi i këtij udhëzimi është lajm i mirë për të gjithë mësimdhënësit e viteve të 90-ta, e të cilët janë në pension.

“Është lajm shumë i mirë sot që ne kemi arritur ta nënshkruajmë edhe këtë udhëzim ku i hap tashmë mundësi që të gjithë mësimdhënësit që kanë kontribuar në vitet e 90-ta dhe që janë në pension të fillojnë të përfitojnë edhe nga kjo mundësi që e jep ligji për arsimin shqip për vitet e 90-ta”, ka thënë Bytyqi.

Ministri Bytyqi ka treguar kushtet e përcaktuara me udhëzimin administrativ, duke thënë se që nga sot mësimdhënësit pensionistë mund të fillojnë të aplikojnë.

“Me aktin nënligjor që sot është nënshkruar do të kenë mundësi që të gjithë këta mësimdhënës të vijnë të aplikojnë,sepse janë përcaktuar kushtet se si duhet të aplikohet, si duhet të verifikohet që këta mësimdhënës kanë punuar në këto vite. Bazuar në ligjin që është në fuqi sipas viteve se sa kanë punuar do të përfitojnë edhe të ardhura shtesë në pjesën e pensionit që e gëzojnë këta mësimdhënës. Tashmë ne e kemi finalizuar dhe nga sot secili mësimdhënës mund të fillojë të aplikojë dhe të përfitojë nga kjo skemë shtesë që është shtesë pensionale”, ka thënë ai.