E FUNDIT/ Gjykata dë.non me 5 vite bu.rg ish ministrin e brendshëm, Saimir Tahirin

Shpërndaje

Gjykata e Krimeve të Rënda ka dhënë vendimin për ish ministrin e Brendshëm Saimir Tahirin duke e dë*nuar me 5 vite bu*rg.

Gjyqtarët që vendosën për ish-ministrin e Brendshëm janë Ardit Mustafai, Flora Hajredinaj dhe Irena Gjoka. Procesi u ndoq nga afër edhe nga përfaqësues të ambasadës amerikane.

Tahiri akuzohet për korrupsion të zyrtarëve të lartë, trafik të lëndëve nar*kotike dhe si pjesë e grupit të strukturuar kri*minal. Prokuroria kërkoi 12 vite bu*rg për Tahirin, 8 vite me gjykim të shkurtuar./albeu