“Kur luftëtarët e “Grupit të Kumanovës” luftonin për lirinë tonë, ne flinim nëpër shtretërit e butë”

Shpërndaje

Shkruan, Urim Saliu

Kur luftetaret e Grupit te Kumanoves dhe te tjere te shumte, semureshin neper llogore , luftonin per lirine tone, kur kishin vene ne rrezik jeterat e tyre per te mbrojtur jeterat tona , femijeve tane, ne flinim neper shtreterit e bute. Sikur ata kishin dy jete dhe ne vetem nje.Ate kohe ata ishin engjujt mbrojtes per ne.Ate kohe ata ishin heronj.Ndersa sot ne te gjithe i kemi lene vetem te perballen me gjyqesine maqedonase qe e dijme si eshte .Sot ne serish flejme ne shtreterit e bute sepse sakrifica e tyre, gjaku i tyre prej martiri, arma e tyre soli lirine .Ne as mendojme me per ta, per familjet e tyre si jetojne sepse ne mendojme se lirine e fituam ne dhe jo ata.Ky ishte gabimi i Grupit te Kumanoves dhe shume ushtareve te tjere qe u sakrifikuan per ne qe s’na behet vone per ta.Ky eshte turpi yne se sa mosmirenjohes jemi ndaj tyre.