Gjermania ofron kredi të pakufizuara për të shpëtuar bizneset nga koronavirusi

Shpërndaje

Qeveria gjermane ka ofruar kredi në një sasi të pakufizuar për të gjitha kompanitë që duan që të mbajnë ekonominë e vendit përballë një krize në rritje të shkaktuar nga koronavirusi, raporton Business Insider.
Gjermania mori vendimin si pjesë e një përpjekjeje për të siguruar që virusi COVID-19 të mos rezultojë në kolaps të biznesit dhe humbje të vendeve të punës.

“Nuk ka tavan në hua që [banka e shtetit të zhvillimit] mund të zgjasë’, tha ministri i Financave Olaf Scholz, sipas Financial Times.

“Ne thamë se duhet të jetë i pakufizuar,” shtoi ai, transmeton KosovaPress.

Bizneseve të vogla dhe të mëdha do t’iu ofrohen kredi, së bashku me mundësinë e shtyrjes së taksave në miliarda euro.

Olaf Scholz