Përfundon seanca e parë e Tribunalit Special, Mustafa nuk pranoi të …

Shpërndaje

Ka përfunduar seanca e parë gjyqësore në Tribunalin Special ndaj ish’eprorit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK) Salih Mustafës. Gjyqtari ka marrë informacionet e nevojshme fillestare ndërsa pasi mori edhe deklaratat e Salih Mustafës dhe të avokatit të tij e mbylli këtë seancë. Salih Mustafa para gjyqtarit u prezantua si zyrtar i Ministrisë së Mbrojtjes.

Paraprakisht një sekretare e Speciales ia lexoi Mustafës të gjitha akuzat në të cilat përfshihet duke përmendur mes tjerash tortura e trajtim çnjerëzor të të ndaluarve në një kamp në fshatin Zllashë më 1999. Mustafa refuzoi që për fajësinë të deklarohet në këtë seancë të parë. Ai deklaroi se i duhet kohë që për këtë të diskutojë me avokatin e tij.

Salih Mustafa gjatë seancës ka konfirmuar se avokati që e përfaqësoi sot në seancën gjyqësore do të jetë avokat i tij gjatë tërë procesit të gjykimit. Avokati i tij, para gjyqtarit të Procedurës Paraprake ka thënë se Mustafa deri më tani nuk e ka parë aktakuzën e ngritur ndaj tij, duke thënë se është i informuar vetëm për versionin e redaktuar ku janë të fshehura disa informacione.

“Klienti im ka marrë vetëm versionin e redaktuar të aktakuzës, nuk e di pse janë redaktuar apo kush është përmendur në versionin e redaktuar. Kur të jetë i disponueshëm na duhet. Sigurisht të gjitha këto janë shumë të reja për klientin tim, do të i duhet një far kohe për t’u përshtatur”, ka thënë ai.