Pika portokalli në ekranin tuaj të iPhone do të thotë se dikush po ju dëgjon…

Shpërndaje

Pika portokalli është shtuar si një mënyrë për të dalluar shpejt nëse mikrofoni në iPhone është aktivizuar.

Shumë aplikacione, të tilla si asistentë virtualë ose softuer regjistrimi, do të kenë nevojë për qasje në mikrofonin tuaj iPhone në mënyrë që të funksionojnë.

Apple me sa duket e ka kuptuar që shumë përdorues thjesht u japin leje aplikacioneve pa kontrolluar në të vërtetë se çfarë po fitojnë qasje

Si pjesë e rinovimit të ri të iPhone, Apple ka shtuar një dritë treguese që ju tregon kur një aplikacion po përdor mikrofonin dhe kamerën tuaj, dhe kjo vjen në formën e një pike portokalli ose jeshile.

Kjo është e ngjashme me shumicën e laptopëve që ndezin një dritë të vogël për të treguar se kamera është në përdorim.

‘Një tregues shfaqet në pjesën e sipërme të ekranit tuaj sa herë që një aplikacion po përdor mikrofonin ose kamerën tuaj. Dhe në Qendrën e Kontrollit, ju mund të shihni nëse një aplikacion i ka përdorur ato kohët e fundit, ’shkroi Apple.

Për të bëra që ky aplikacion të funksionojë në iPhone tuaj duhet të azhurnoni IOS14 dhe për ta bërë këtë shkoni tek Settings më pas tek General dhe në fund Software Update.

Më poshtë është lista e plotë e modeleve iPhone në përputhje me programin e ri iOS.