Gjimnazistët në Dibër paralajmërojnë bojkotim nëse nuk u mundësohet mësimi me praninë fizike

Shpërndaje

Nxënësit e gjimnazit “28 Nëntori” në Dibër drejtorinë e shkollës e kanë njoftuar se do ta bojkotojnë fillimin e vitit shkollor, nëse nuk lejohen të ndjekin mësimet me prani fizike.

“Nxënësit erdhën dhe e thanë atë. Ata thanë se nuk mund ta kuptonin se si një institucion arsimor si ky, i cili i ka të gjitha kushtet e kërkuara nga autoritetet, nuk i mundësohet mësimi me prani fizike. Nëse mësimi fillon onlajn më 1 tetor, ata paralajmëruan se do ta bojkotojnë atë,” deklaroi për MIA-n drejtori Ramadan Imeri.

Në gjimnazin në Dibër, së bashku me paralelet rajonale në fshatin Mogorçe, 584 nxënës i vijojnë mësimet në gjuhën mësimore maqedonase dhe shqipe, nga të cilët 156 janë në vitin e parë.

Komuna e Dibrës nuk ka marrë pëlqimin për organizimin e orëve me prani fizike të nxënësve në ndonjë shkollë, themelues i së cilës është Këshilli Komunal, që do të thotë tre nëntëvjeçarë dhe gjimnazi.

Komuna kërkoi që kjo të bëhet e mundur për “Penestija”, nëntëvjeçarin më të madh në qytet dhe gjimnazin, sepse në dy nëntëvjeçarët e tjerë “Sait Najdeni” në qytet dhe “Riste Risteski” në fshatin Kosovrast i Poshtëm nuk ka kushte për këtë.

Kryebashkiaku Hekuran Duka paralajmëroi mbajtjen e seancës së Këshillit Bashkiak në të cilën do të merret një vendim për të marrë pëlqimin që mësimi të vijojë me praninë fizike të nxënësve.