Qeveria e Maqedonisë do të subvencionoj pagat për tre muajt e ardhshëm

Shpërndaje

Një total prej 350 milion euro do të jetë me vlerë paketa e katërt e masave ekonomike që qeveria do të përpiqet të përdorë për të ndihmuar kompanitë dhe qytetarët e prekur nga kriza. Nga kjo shumë, siç thonë ata nga Qeveria, 264 milion euro do të jenë nga buxheti i shtetit, ndërsa rreth 85 milion do të huazohen nga linja të favorshme shtesë të kredisë.

Masat u prezantuan përfaqësuesve të Odave Ekonomike dje pasdite. Ato ofrojnë mbështetje për pagat për tremujorin e fundit, domethënë për tetorin, nëntorin dhe dhjetorin, pastaj dhënia e kartelave për disa kategori të qytetarëve, ndërsa tashmë është përmendur që kjo është e mundur për pensionistët dhe personat e papunë. Janë planifikuar edhe lehtësime tatimore.

“Paketa 4, që do të miratohet nga Qeveria në seancën e saj të dielën, 27 shtator, përfshin mbështetjen për pagesën e pagave për tremujorin e fundit të vitit, kartelat pagesore për disa kategori të qytetarëve, grantet për sektorët më të prekur, një gamë të gjerë përjashtimesh ose lehtësimesh për më shumë taksa për kompanitë, ulja e TVSH-së në më shumë shërbime dhe aktivitete të tjera, si dhe masa të tjera”, njoftojnë nga Qeveria.

Tashmë u njoftua se do të ketë një ribalanc të ri të buxhetit. Nuk është specifikuar se cilat janë ato linja të favorshme kredie dhe nëse sa para do të huazohen deri në fund të vitit./Telegrafi/