“Zaevi në Bullgari ka thënë se maqedonasit dhe bullgarët janë popull i njëjtë”, ja kush e thotë

Shpërndaje

“Kryeministri i vendit Zoran Zaev më së paku në dy mbledhje të nivelit të lartë, prej të cilave njëra në Bullgari, ka thënë se sipas tij maqedonasit dhe bullgarët janë një popull dhe se flasim në gjuhë njëjtë”.

Këtë deklaroi nënkryetari i OBRM-PDUKM-së Aleksandar Nikollovski, i cili e akuzoi Zaevin për negociata të fshehta me Bullgarinë.

Ai kërkoi nga Zaevi që të korrigjohet në pjesën zyrtare se ai ishte vetëm mendim i tj personal dhe nuk është pozicion i shtetit.

“Nuk mundet që kryeministri të ketë bindje personale. Ashtu siç thuhet, ashtu edhe shkruhet në shënime”, tha Nikollovski në një intervistë për “TV Sitel”.