Agim Veliu dhe Lutfi Haziri nuk shkojnë në mbledhjen e Kryesisë së LDK-së

Shpërndaje

Lutfi Haziri e Agim Veliu nuk po marrin pjesë në mbledhjen e sotme të Kryesisë së Lidhjes Demokratike të Kosovës e cila ka filluar në orën 11:00, e ku pritet që Vjosa Osmani të nominohet për kryeministre nga radhët e partisë për zgjedhjet e parakohshme që do të mbahen në fund të shtatorit apo në fillim të muajit tetor.

Duket që nominimi i mundshëm i Vjosa Osmanit, ka bërë që kreu i Gjilanit dhe ai i Podujevës të hidhërohen e të mos marrin pjesë në këtë mbledhje të Kryesisë së partisë.

Para zgjedhjeve të brendshme, Haziri e Veliu patën deklaruar se kanë pretendime për t’u zgjedhur edhe kryetar të partisë, megjithatë në fund partia ishte pajtuar ta rizgjidhte Isa Mustafën si emër konsensual.

Përveç Lutfi Hazirit e Agim Veliut, në mbeldhje janë duke marrë pjesë të gjithë anëtarët tjerë të Kryesisë së LDK’së.