Pas marrëveshjes Zaev-Ahmeti, ja ministritë që i merr BDl-ja

Shpërndaje

Pas arritjesë së marrëveshjes për qeverinë e re midis partisë shqiptare BDl-së dhe LSDM-së TetovaSot u sjellë detaje të tjera lidhur me ministritë që do t’i udhëheqë BDl pëfshirë edhe kryeministrin e parë shqiptar

Këto do të jenë ministritë e BDlsë:

Zëvendës Kryeministër i parë dhe Ministër për sistem politik

Ministër i Finansave

Ministër i Punëve të Jashtme

Ministër i Shoqërisë Informative dhe Administratës

Ministër i Ekonomisë

Ministër i Ambientit

Kryetar Kuvendi.

Ndryshe lideri i LSDM-së Zoran Zaev dhe ai i BDl-se Ali Ahmeti arritën marrëveshje për bashkëqeverisje edhe ne 4 vitet e ardhshme.Lideri i BDl-së, Ali Ahmeti përshëndeti guximin e e Zoran Zaev që pranoi që Maqedonia e Veriut të ketë për herë të parë kryeministër shqiptar.