Lind qengji me pesë këmbë, shokon banorët (Video)

Shpërndaje

Një qengj i rrallë me pesë këmbë, ka lindur në një fermë në qytetin jugor të Australisë Perëndimore të Kojonup.

Sipas mediave vendase, përcjell Telegrafi, ka qenë fermeri Marshall Bowey ai që vuri re lindjen e pazakontë në fundjavë.

“Ne ishim duke ndjekur qengjat dhe kuptuam se njëri kishte pesë këmbë”, tha Bowey.

“Nuk kam asnjë ide se çfarë do të shkaktonte diçka të tillë”.

Bowey ka mbajtur një vëzhgim të ngushtë të qengjit, i cili është me një madhësi shumë të shëndetshme dhe është në gjendje të mirë shëndetësore.

Departamenti i Industrive Primare dhe Zhvillimit Rajonal patologu i lartë veterinar Dr Shane Besier tha se gjymtyra shtesë ka të ngjarë të jetë një defekt i rastësishëm gjenetik.