Borisov: Bullgaria e gatshme për dialog me Maqedoninë e Veriut

Shpërndaje

Lidhur me integrimin evropian të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Kryeministri Boyko Borissov theksoi se Bullgaria ka qenë gjithmonë e gatshme për dialog dhe mirëkuptim për zgjidhjen e çështjeve dypalëshe, por për atë qëllim duhet të ketë dëshirë dhe përmbushje nga të dyja palët.

Kjo u tha sot nga Kryeministri Bullgar Bojko Borissov në një konferencë me video që miraton buxhetin e ardhshëm të BE-së, me ambasadorët e vendeve anëtare të BE-së në Sofje, thonë nga shërbimi për shtyp i qeverisë bullgare kur u pyet nga diplomatët në lidhje me zgjidhjen e mosmarrëveshjes me Maqedoninë, raportojnë mediat bullgare.

Tema e bisedës, përveç trajtimit të coronavirusit, ishte edhe perspektiva evropiane e Ballkanit Perëndimor.

Udhëheqësitë në Maqedoni aktualisht kanë lënë vend për një mundësi për të marrë datë për negociata me BE-në deri në fund të vitit, megjithëse mundësitë janë të pakta.