Janeva ofron 3 banesa për të dalë nga bu.rgu

Shpërndaje

Katica Janeva kërkon të lirohet nga parabu*rgimi në Shutkë. Ajo garanton se nuk do të arratiset dhe ofron si garanci apartamentet e vajzës dhe të birit dhe një apartament tjetër të një familjari të ngushtë .Ish- prokurorja speciale kërkon një masë më të butë për shkak të përkeqësimit të shëndetit në bu*rgun Shuto Orizar në Shkup. Avokatja e saj Irena Fërçkovska pretendon se Janeva nuk ka pse të jetë në parabu*rgim.

Katica Janeva është shkarkuar nga posti i Prokurores Publike Speciale, si dhe nga posti prokuror publik në Gjevgjeli. Pra në asnjë mënyrë nuk mund të ndikojë as te dëshmitarët, as në lëndët. Tashmë ekzistojnë kushte ligjore për të mos zbatuar masën më të rreptë të ndalimit, por të përcaktohen masa të tjera të kujdesit. Përveç kësaj, garancia është një lloj sigurie për praninë e saj “-tha Irena Fërçkovska, avokate e Katica Janevës.

Avokatja kërkesën e saj për të shfuqizuar parabu*rgimin e Janevës e dorëzoi në gjykatë. Dhe ndërsa mbrojtja sqaron pse Janeva duhet të dalë nga Shutka, Prokuroria e Krimit të Organizuar po analizon nëse ish-shefes së PSP-së do ti zgjatet apo ti zëvendësohet parabu*rgimi me masë më të butë.

A thua prokurorja (Vilma Ruskovska) do ta përdorë atë të drejtë ligjore dhe të kërkojë zgjatjen e masës së parabu*rgimit, ose do të propozojë një zëvendësim me një masë më të butë, këtë nuk mund ta themi aktualisht, sepse ende punohet në analizën e dëshmive verbale dhe materiale”-thonë na Prokuroria Publike për ndjekjen e krimit të organizuar dhe korrupsionit.

Parabu*rgimi 30-ditor i Janevës skadon të premten. Ajo, së bashku me Bojan Jovanovskin dhe Zoran Mileski -Kiçeec, janë të dyshuar rastin “Reket”, për marrjen e një milion e gjysmë eurove, për shfuqizimin e parabu*rgimit të biznesmenit Orce Kamcev, të paditur në rastin “Perandoria”. Përndryshe, sipas listës anketuese, dy fëmijët e Janevës kanë nga një apartament në Shkup, njëri me vlerë 100,000 dhe tjetri 60,000 euro. Janeva posedon një shtëpi prej 370 metrash katrorë në Gjevgjeli e cila, sipas avokatit, është dhënë në hipotekë për kredi. Janeva gjithashtu ka tokë dhe tokë bujqësore në Gjevgjeli, si dhe kursime të parave prej rreth 100,000 eurove./ALSAT